Når kampsaken er et inkluderende arbeidsliv

I dag er det arbeidernes internasjonale kampdag. 1. mai er en dag for å føre fram viktige saker for arbeidsfolk og for å vise arbeiderklassens styrke. For andre er det en kamp for et inkluderende og raust arbeidsliv.

Blå Kors Tjenesteproduksjon Oslo

Arbeidsglede og samhold blant ansatte i Blå Kors Rehabil.

Tekst: Line Urdal og Ellen Eriksen i Blå Kors Rehabil

Arbeid står for samhold og solidaritet, identitet og en opplevelse av å være del av noe større. I 50 år har vi i Blå Kors Rehabil, en arbeids- og inkluderingsbedrift eid av Blå Kors, jobbet for at mennesker med ulike bakgrunner skal finne sin plass i arbeidslivet. Hver dag møter vi personer som av ulike grunner ikke er i jobb, men som har et ønske om å finne en arbeidsplass å gå til.

De ønsker å utføre et arbeid, oppleve arbeidsglede og mestring. De ønsker å ha en plass å møte opp, føle seg inkludert, spise lunsj med sine kollegaer og ha historier å fortelle fra arbeidsplassen når jobb er samtaletemaet blant venner og familie.

Lukas t.h og Magne Johansen som er arbeidsleder i Blå Kors Rehabil, er i full gang på Rehabils bilpleieavdeling. Bilpleieavdelingen er 1 av 4 arbeidstreningsarenaer på Rehabil som bidrar til kvalifisering og opplæring av jobbsøkere.

Andre kamper å kjempe

1. mai har derfor en annen betydning for de som vi blir kjent med på Blå Kors Rehabil, enn for de som allerede har funnet sin plass i arbeidslivet. De har andre kamper de kjemper, kampen for et inkluderende og raust arbeidsliv.

Ved å gå veien sammen med våre jobbsøkere, har vi blitt kjent med mange arbeidsgivere i små og store bedrifter. Det er arbeidsgivere som åpner opp sine arbeidsplasser – og gir våre jobbsøkere rom og mulighet til å vise frem sitt potensiale og sine ressurser. Noe som kan være vanskelige å få frem i en CV med hull i.

Tok fagbrev som maler

I 2019 fulgte vi 112 personer i jobb og utdanning. Andreas (22) var en av dem. Han kom til Rehabil i 2017, og tok fagbrev som maler hos oss.

Han er nå i jobb, og forteller om en følelse av tilhørighet og arbeidsglede. Andreas er i dag en del av et kollegialt miljø og yter et viktig arbeid. Han er ikke lenger på utsiden av arbeidsmarkedet, men har funnet sin plass som arbeidstaker.

I dag markerer vi kampen for et varmt, raust og inkluderende arbeidsliv for alle!

Del innlegget:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top